Dette er nettsiden til Popvenstre 2016. For oppdatert informasjon, se popvenstre.no

Popvenstre: en festival med politikk og kulturPopvenstre: en festival med politikk og kultur

Til forsiden // Program // Kjøp billett // Bli frivillig

Praktisk informasjon

En festival for hele familien

Popvenstre er et familievennlig arrangement. Teltscenen fungerer som barnas område med eget barneprogram og aktiviteter fra kl 11.15 - 14.30. Her blir det flere innslag og show som passer for barn. Her finner du også stellebord og barnevognparkeringsplass. Fra kl 14:30 blir barneteltet ordinær festivalscene.

Mat og drikke

På festivalområdet finner du fire ulike matstasjoner som serverer mat fra ulike tidspunkt:

Alle matbodene tilbyr vegetariske alternativer.

Fordi Popvenstre skal være et familevennlig arrangement åpner baren først kl 15:30.

Sikkerhet

Norsk Folkehjelp har et eget sanitetstelt på området hvis uhellet ­skulle være ute. Vi har også eget publikumsvertskap merket med gule ­vester som du kan spørre om hjelp. For alle andre spørsmål ber vi deg ­henvende deg i infoboden eller spørre noen med Popvenstre-tskjorte.

Kart over området


(Trykk på bildet for større versjon)

Veibeskrivelse

Den enkleste måten å komme seg dit fra Oslo S er ved å ta 54-bussen (retning Kjelsås) eller 34-bussen (retning Tåsen) til Telthusbakken.

Om Popvenstre

Sosiale bevegelser trenger kulturelle uttrykk for å vinne fram, og venstresiden har lange tradisjoner for å knytte politikk og kultur sammen. De siste årene har denne tradisjonen blitt forsømt og en kan få følelsen av at politikk bare foregår i lukkede møterom. Samtidig blåser en venstrevind over Europa og den er båret fram av engasjement nedenfra. Europeiske venstrebevegelser samler titusener til festivaler og torgmøter i mange land. Lørdag 27. august vil vi bringe denne bevegelsen til Oslo. Vi vil fylle Kubaparken med sosialister og progressive som mener verden trenger mindre egoisme og mer rettferdighet.

Popvenstre arrangeres av Rødt med en rekke samarbeidspartnere. Tanken bak festivalen er kort sagt at vi ønsker å bidra til en mer utadvendt venstreside. Vi tror mange opplever politiske partier og organisasjoner som lukkede. Derfor vil vi lage et sted hvor du ikke trenger å være frelst for å dukke opp. Det holder å være nysgjerrig. Vi vil lage et sted som senker terskelen inn på venstresida.

Under festivalen vil du kunne oppleve debatter, bokbad, kunst, konserter, teater barneprogram, god mat og drikke. Du får dessuten en unik mulighet til å bli kjent med likesinnede fra hele landet.

Bidra til Popvenstre

Popvenstre lykkes ikke uten hjelp fra grasrota. Festivalen blir ikke bedre enn det vi greier å skape sammen. Selv om Rødt bruker en stor del av årets budsjett på festivalen, er vi avhengige av både økonomisk drahjelp og frivillig arbeidskraft for å realisere festivalens fulle potensiale. Vi trenger også hjelp til å gjøre festivalen kjent, særlig utenfor Oslo. Kanskje du vil arrangere felles avreise fra ditt hjemsted?

Slik kan du bidra til en bedre festival:

Til forsiden // Program // Kjøp billett // Bli frivillig