Dette er nettsiden til Popvenstre 2016. For oppdatert informasjon, se popvenstre.no

Popvenstre: en festival med politikk og kulturPopvenstre: en festival med politikk og kultur

Til forsiden // Kjøp billett // Program // Om Popvenstre

Kjartan Fløgstad

Kjartan Fløgstad

Fløgstad deltar på Bokbad om politisk litteratur på Salongscenen kl 17.00.
Klikk her for å gå til programmet.

Kjartan Fløgstad (f. 1944) er en prisbelønnet norsk forfatter. Han studerte litteratur- og språkvitenskap ved Universitetet i Bergen. Deretter arbeidet han i en periode som industriarbeider og sjømann før han debuterte som lyriker med diktsamlinga Valfart i 1968. I 2009 fikk han nynorsk litteraturpris for Grense Jakobselv. Hans siste bok er Madalenafjorden fra 2014.

«Fløgstads nye roman er preget av et fond av nærhistoriske kunnskaper, idékraft og en særegen språklig tyngde han er alene om i dagens norske litteratur. At han samtidig så å si kombinerer menneskelig varme med besk ironi, sier det meste om hans stilsikkerhet. Lei av krigsbøker? Dette er noe kvalitativt mye mer.»
Terje Stemland om Grense Jakobselv, Aftenposten 4. juni 2009.

«Det kan minne om en form for selvoppgjør når sommerens 70-årsjubilant Kjartan Fløgstad legger på bordet en roman som tar opp i seg så mange velkjente elementer fra hans lange forfatterskap. Samtidig klarer Fløgstad å gi dem en ny tvist som gjør Magdalenafjorden til hans mest engasjerende roman på lenge.» Sindre Hovdenakk om Magdalenafjorden, VG 8. mai 2014.


Til forsiden // Kjøp billett // Program // Om Popvenstre